02-08/10/2022

שבוע 4

מטרות תלת מימדיות

עד עכשיו דיברנו, מעבר לשאלות ההכוונה, על ערכים ועל חזון. כתבנו חזון שנתי, ותשמעו, אני מתרגש. זה רגע מכונן מבחינתי. פה השנה שלנו מתחילה להיווצר, רעיון מתחבר לרעיון, ניצוץ נשזר בניצוץ ואנחנו יוצרים את הבסיס להגשמה שלנו.

אני רוצה להזמין אתכם לדמיין כיצד תיראה השנה הקרובה. איך יחווה היומיום שלכם, איך ייראו הקריירה שלכם, מערכות היחסים שלכם, ויותר מכל – את תחושת הסיפוק שתחושו בכל לילה לפני שתלכו לישון.

לא סתם אני מזמין אתכם להתמקד דווקא בתחושה הזו. מה שתרגישו בכל ערב הוא תוצר של היום שחלף, ובאופן כללי של השגרה שלכם. אם תגדירו היטב את היעדים המדויקים לכם ותפעלו לאורם אתם תרגישו את זה בכל ערב, כשהיום העמוס מפנה את מקומו למחשבות.

אז מהן מטרות?

לעומת החזון, שהוא סיפור ציורי. תיאור של דברים שאתם רוצים להיות, לחוות ו/או להשיג בתקופת זמן מסויימת. המטרות מדויקות וספציפיות יותר ויסייעו לכם לדעת בדיוק מה אתם הולכים לעשות בתקופה הקרובה.

קיימות מטרות שונות לכל טווח זמן שונה – לשנה הקרובה, לרבעון, לחודש הקרוב, לשבוע ואפילו ליום הקרוב. אני ממליץ להפריד בין המטרות השונות, כדי להחזיק את המיקוד ב"כאן ועכשיו" ובזמן הנוכחי, אך גם לשמור על תפיסה רחבה וראייה כוללת של השנה הקרובה.

כדי לעזור לכם להגשים, היומן מחולק לארבעה רבעונים. הרבעון הראשון: התנעה, מתחילים את השנה. הרבעון השני: שגרה, מייצרים שגרה של איזון בחיים. הרבעון השלישי: הישורת האחרונה, נפטרים ממה שתוקע אתכם ועושים רק מה שמקדם. והרבעון האחרון: סיום והתחלה, עובדים על גמישות ומוכנות לשינויים, כשצריך, ועם חתירה לאיזון.

כל משפט שמופיע לכם בכל שבוע הוא חלק מהמסע השנתי, ובהתאם לרבעון שאתם נמצאים בו. וכך גם הטקסט שאני שולח כותב לכם כאן לאורך השנה.

שימו לב. בכל רבעון, ואפילו בכל שבוע, תוכלו לשנות את המטרות שלכם, בהתאם להתקדמות או לעובדות חדשות שגיליתם על עצמכם.
נחזור למטרות.

את המטרות לשנה הקרובה אנו מגדירים בעמוד המיועד לכך ביומן – "שתהיה שנה מאוזנת" - המטרות המדויקות שלי בשלושת בסיסי החיים. המטרות מחולקות לשלשת בסיסי החיים: התפתחות אישית, טיפוח היחסים במשפחה ושליחות החיים (עבודה).

צורה כזו של הגדרת מטרות מאפשרת לזכור שמעבר לעבודה (אליה בדרך כלל יש מטרות, דחיפות וצורך בהישגים), יש גם חיי משפחה וחיים אישיים, שהצלחה בהם תביא להצלחה טובה יותר בכל בסיסי החיים.

במידה ותרצו עזרה בהגדרת מטרות, אפשר לעשות את זה באמצעות מודל SMART, שמופיע ממש עמוד קודם לכן. והנה קישור להסבר גם כאן https://d.odc.co.il/blog/3550.
בעמוד שלפניכם, יש ארבע עמודות.

עמודה ראשונה: הערכים שינחו אתכם בשנה הקרובה. עסקנו בהם קודם, והנה הסבר על הערכים. כאן https://d.odc.co.il/week/2.

עמודה שניה: המטרות שלכם לשנה הקרובה. מומלץ לכתוב עד שתי מטרות בכל בסיס חיים, כדי לא להתפזר מידי ולשמור על יעדים ריאליים. לאחר שתגשימו אחת ממטרותיכם, תוכלו להציב מטרה חדשה, ברבעון הבא, וחוזר חלילה.

עמודה שלישית: משהו אחד שתרצו לשנות או להשיג בשנה הקרובה, ועד מתי תשיגו אותו. לעומת העמודה הקודמת, כאן אני רוצה לבקש מכם לכתוב משהו אחד, מאד מדוייק וספציפי שתשיגו אותו בשנה הקרובה. עדיף ברבעון הקרוב.

עמודה רביעית: מטרה כלכלית שאתם רוצים להשיג בשנה הקרובה. מטרה כלכלית אישית קשורה במוכנות נפשית. בדרך כלל אנשים חושבים שמטרות כלכליות זה במשפחה ובעבודה, מה עם מטרות אישיות כלכליות? כמו לחיות ברווחה כלכלית, להיות מוכן להחזיק 500,000 ₪ או מליון דולר וכיו"ב?. יש כלכלה שקשורה באישי שלך, אפילו אם זה בְּמוּדָעוּת: לחיות חיים של תודעת שפע (ולא של חסר), ולהיות ביוזמה ופתיחות לשפע כלכלי.

מאחל לכם שתמיד תבחרו את הבחירות הנכונות עבורכם,
שלכם,
שמואל

הנה המטרות שכתבתי לעצמי, לפי בסיסי החיים

יש לך עוד שאלה? אני כאן.

לרכישת גישה למערכת הליווי הדיגיטלית

בתוך המערכת הדיגיטלית מחכה לך:
תוכן מלא בערך.
סיוע מעשי בהצלחה בכל התחומים המרכזיים של החיים.
משימות ותזכורת לביצוע ועוד.
שירות לקוחות ומענה בזמן אמת לשאלות והתלבטויות ליישום השיטה והשגת המטרות