כשמשהו לא יוצא כמו שרצינו או תכננו, פעמים רבות אנחנו מייד נוטים לחשוב מה יכולנו ומה נוכל לעשות אחרת, או במילים אחרות – איך נוכל להשתנות. אבל למה למהר להשתנות ברגע, בעצם, כשאפשר לשנות את הרגע?
אם הייתי יודע
עשרות ידיים לא יוכלו לספור את הרגעים בהם לקוחות באו ואמרו לי “לו רק הייתי עושה אחרת,” “לא הייתי צריכה לחתום עם הספק הזה, אני סומכת על אנשים יותר מידי,” “אם רק הייתי סבלני יותר,” ועוד ‘אם’ רבים ומדכאים. המחשבות האלו, על כל מה שיכולנו לעשות ולא עשינו, שמאחוריהן עומדת תפיסה של “אני” אחר – סבלן יותר, פחות לחוץ, יותר חרוץ, ועוד מגוון תכונות שאנשים לפעמים שואפים אליהן אבל יודעים שהן פשוט לא בשבילם.
להשתנות נכון
אז מה, לא נשאף להתפתח? בוודאי שכן! תמיד מומלץ לחתור קדימה, להתפתח, ללמוד, לרכוש כישורים חדשים… אבל, לא במחיר של לאבד את עצמכם. אתם מי שאתם, ואני מאחל לכם שתמיד תמשיכו להשתנות, אבל לא להיות מישהו ומישהי שהם לא אתם.
להכיר את עצמכם
מה כן מומלץ? לשנות את הרגע. לשים את עצמכם במצבים שתואמים את האופי שלכם, לבחור, ברמת המיקרו, אם לבלות את הרגע שלכם בשיחה, בעבודה במחשב או ביציאה מרעננת החוצה. ברמת המאקרו, תוכלו לבחור פרויקטים או שותפים עסקיים שמתאימים לכם. לאדם שלא ניחן בסבלנות, למשל, לא הייתי ממליץ להקים עסק שמתחיל להניב הכנסות בצורה איטית והדרגתית. לאדם שסומך יותר מידי על אנשים, הייתי ממליץ לבחור אדם עימו הוא יתייעץ באופן קבוע לגבי כל החלטה עסקית שמצריכה אמון הדדי.
אפשר להעזר בשאלות ההכוונה, שיאפשרו לך לדעת מה טוב בך ולאן בא לך להגיע.