הלוואה לכיסוי המינוס למה לקחת הלוואה לכיסוי המינוס היא רעיון לא טוב ומה כן אפשר לעשות

הלוואה לכיסוי המינוס: למה לקחת הלוואה לכיסוי המינוס היא רעיון לא טוב ומה כן אפשר לעשות

אני משפחתי/ אני אישי/ אני מגשים

קשיים פיננסיים יכולים להיות לא נעימים בכלל ולגרום לאנשים לשקול צעדים שונים, כמו לקיחת הלוואה שתעזור לכם לסגור את המינוס אחת אבל לא לתמיד. הלוואה שהבנקים למדו לפרסם כ”הלוואה לכיסוי המינוס”. למרות שזה עשוי להיראות כמו הפתרון הקל והנכון לבעיית המינוס, לקיחת הלוואה לכיסויו עלולה להוביל להשלכות פיננסיות ארוכות טווח, ולחזרה מהירה למינוס גדול יותר. בפוסט זה, נדון מדוע לקיחת הלוואה לכיסוי המינוס היא לא רעיון טוב, ומה כן נכון ואפשר לעשות במקום זאת, כדי להתחיל לצמצם את המינוס שלכם.

כשאנשים מתמודדים עם גירעון כספי (מה שנקרא “מינוס”), הם עשויים למהר ולקפוץ לפתרון של לקיחת הלוואה לכיסוי המינוס וההוצאות שלהם. עם זאת, גישה זו לא מחזיקה מעמד לאורך זמן. במקום לטפל בשורש הבעיה שמביאה לגירעון, לקיחת ההלוואה רק עוזרת באופן זמני, כמו פלסטר לפצע גדול. וכן, מינוס זה פצע במידה מסוימת שקשה לאנשים רבים לחיות אתו, נפשית וכלכלית. מבלי להתייחס לשורש הבעיה ולסיבות שמביאות למינוס, סביר להניח שתמצאו את עצמכם במצב דומה בעתיד, וכתוצאה מכך במעגל חובות גדל ובלתי פוסק.

צעד ראשון: ותרו על סגירת המינוס והגדירו יעד מינוס חודשי
גישה יעילה אחת להתמודדות עם גירעון פיננסי היא להגדיר יעד לצמצום בהדרגה. על ידי הצבת יעד ריאלי, אנשים יכולים לפעול לצמצום הגירעון שלהם בהדרגה לאורך זמן. לדוגמה, אם הגירעון הנוכחי שלך הוא שלושים אלף שקלים, שאפו לצמצם אותו ל-29,000 בחודש הבא, וכך, המשיכו לצמצם אותו צעד אחר צעד. זה אולי דרך ארוכה יותר, אבל כזו שיכולה להוביל אתכם בהדרגה ליציאה מהגרעון וליציבות פיננסית לטווח ארוך.

צעד שני: בחנו את ההרגלים הפיננסיים שלכם
גורם חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון הוא בחינת ההרגלים ודפוסי ההתנהגות שלכם בכל הנוגע לשימוש בכסף. אנשים רבים נופלים לדפוסים של הוצאת יתר או שימוש לא נכון (ולעתים רגשי) בכספם. מה שמוביל לגירעונות. על ידי הקדשת זמן למחשבה ולניתוח הרגלי ההוצאות, אפשר להתחיל לזהות תחומים שבהם כדאי ונכון לקצץ, ולשנות את הגישה להוצאת כספים ולהרגלים שגורמים למינוס.

צעד שלישי: הסתכלו למספרים בעיניים
חשוב להסתכל למספרים בעיניים. הכנסות לחשבון הבנק שלכם ולתדפיסי כרטיסי האשראי, הדפיסו אותם ועברו מספר מספר – שאלו את עצמכם: מה הצורך שלכם בו, למה הוצאתם את הסכום הזה ואיך תרצו להתנהג בפעם הבאה (שלשת הצעדים האלו הם חשובים, כדי לעזור לכם להתמודד בפעם הבאה עם הוצאה דומה). בהמשך לכך, הכינו תקציב ותעדפו בו את ההוצאות שלכם. חשוב לדאוג שהצרכים הבסיסיים יסופקו תחילה. משמעות הדבר היא מתן עדיפות להוצאות חיוניות כמו שכר דירה, שירותי חינוך ואוכל, וקיצוץ בהוצאות לפי שיקול דעת בתחומים כמו בידור ורכישות סטטוס / רכישות יתר. על ידי מתן עדיפות להוצאות החשובות, תוכלו להתחיל לצמצם את הגירעון, ולפעול להשגת יציבות פיננסית.

לסיכום, לקיחת הלוואה לכיסוי המינוס (הגרעון) עשויה להיראות כפתרון קל לבעית המינוס הכרוני. עם זאת, בטווח הבינוני והארוך, הלוואה כזו תוביל, בסבירות גבוהה, למעגל של חובות וחוסר יציבות פיננסית נוספת. בכל אופן, על ידי הגדרת יעדים ריאליים, בחינת הרגלי ההוצאות, הכנת תקציב ותעדוף נכון של ההוצאות, תוכלו להתחיל לפעול לצמצום המינוס ולהשגת יציבות פיננסית לטווח ארוך. זכרו, אולי זו דרך ארוכה יותר, אבל כזו שתקצר לכם באמת את ההגעה לחיים בלי מינוס.

אני כותב לכם מהנסיון, הידע והכישורים שלי ושל הלקוחות שלנו, ולכן יש סיכוי גבוה שמה שאני כותב פה יגרום לך לרצות לעשות משהו בפועל, ולהתקדם בחיים, במשפחה ובעסק. עם זאת, חשוב לשים לב שכל פעולה שמתבצעת בעקבות מה שכתוב פה, נעשית על דעתך האישית ובאחריותך.

לפעמים פתרון כללי לא מספיק, וצריך להכיר את הצרכים האמיתיים שלך בשביל פתרון מותאם אישית. בשביל זה אפשר ליצור איתי קשר ב 054-5864030. המשך עשייה והגשמה משמעותית.

משימה שבועית

להסתכל למספרים בעיניים, בדקו אילו הוצאות אתם מוציאים כי אתם רוצים, ואילו הוצאות גורמות לכם להתחרט.

יש לבחור משימה אחת לביצוע בשבוע הקרוב

כתבות נוספות

אני אישי

מפגש עם ספר ששינה את חיי: “שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד” ואיך זה הוביל ליומן המאזן ושיטת מאזן החיים

אני אישי

לחצות גבולות שלא הוצבו: טיפוח מערכות יחסים מכבדות באמצעות תקשורת ברורה והבנה הדדית

אני מגשים/ אני אישי

המניע הפנימי: כיצד יועצים יכולים לעזור להניע הצלחה עסקית

אני אישי

זמן זה כסף: מדוע מכירת הזמן שלנו לאחרים לא תמיד תהיה הבחירה הנכונה

אני מגשים/ אני משפחתי

העברה בין דורית: איך להעביר בהצלחה את שרביט הניהול בעסק משפחתי

אני אישי

לחשב מסלול מחדש: איך לדעת מתי לוותר על מטרות