יום אחד, בן שאל את מכסחת הדשא של איציק מבלי לבקש רשות. איציק הרגיש נסער ופגוע, אבל הוא לא אמר דבר, מחשש שהוא עלול לפגוע ברגשותיו של בן. ככל שחלף הזמן התרחשו מקרים דומים, והמתח ביניהם גבר.
בעולם שבו אנשים לעתים קרובות נאבקים להבין את הגבולות של עצמם, אין זה נדיר שאנשים פוגעים בעצמם ובאחרים מבלי משים על ידי אי יצירת גבולות ברורים. היעדר גבולות מוגדרים היטב עלול להוביל לאי הבנות ולמצוקה רגשית, מכיוון שאנשים חורגים ללא כוונה מהגבולות של הסובבים אותם, וכך גדלים גם להיות אנשים שלא מכבדים ומבקשים גבולות.
על מנת לטפח מערכות יחסים בריאות ומכבדות יותר, חיוני ללמוד כיצד להציב גבולות בצורה חיובית. על ידי ביצוע העצות האלה, אתה יכול ליצור סביבה שבה גם אתה וגם אחרים מרגישים בטוחים ומכובדים.
הנה כמה טיפים להצבת גבולות בצורה חיובית:
הכר את הגבולות שלך: הבן עם מה נוח לך ומה לא. שקול את הצרכים הרגשיים, המנטליים והפיזיים שלך בעת זיהוי הגבולות שלך.
תקשר בצורה ברורה: הבע את הגבולות שלך לאחרים בצורה ברורה ואסרטיבית. ודא שהם מבינים את הציפיות שלך ואת ההשלכות אם גבולות אלה נחצים.
אמור כן: תגיד מה אתה כן רוצה, ואיך אתה כן מעדיף שיתבצעו הדברים. ככל שזה מתאפשר, אמירה של המועדף עליך תהיה קלה יותר. עם זאת, לפעמים צריך לדעת להגיד גם מה אתה לא רוצה.
היו עקביים: אכוף את הגבולות שלכם בעקביות כדי להבטיח שאחרים יבינו אותם ויכבדו אותם. אם מישהו חוצה גבול שוב ושוב, שוחח אתו על הנושא במהירות ובבהירות.
תרגל מודעות עצמית: היה מודע לרגשות ולרגשות שלך. זהה מתי מעשיו של מישהו גורמים לאי נוחות או מצוקה, והתייחסו למצב בהתאם.
הפגן אמפתיה: הבן שלאחרים עשויים להיות גבולות שונים משלך. נהג בכבוד כלפי רגשותיהם וצרכיהם, והפגן אמפתיה כאשר אתה מדבר איתם על גבולות.
אפשר לעצמך: זכור שזה בסדר להציב גבולות ולתעדף את הרווחה שלך. מגיע לך להרגיש בטוח בעצמך, מוגן ומכובד בכל היבטי חייך.
חפש תמיכה: פנה אל חברים, משפחה או מטפל לקבלת הכוונה ועידוד בעת קביעת והתמודדות עם גבולות.
על ידי הצבת גבולות בריאים, אתה יכול להגן על עצמך מפני פגיעה רגשית תוך טיפוח מערכות יחסים חזקות ומכבדות יותר עם אחרים. גם הם ילמדו על גבולות, ויוכלו לכבד את עצמם ואת אחרים.