שותפויות הן חלק חשוב בעשיית עסקים. הסכם שותפות יכול לעזור לך להגן על האינטרסים שלך ולהבטיח שיש תיאום ציפיות בין כל הצדדים המעורבים. אבל מה נכנס להסכם שותפות עסקית? הנה כמה טיפים בשבילך.
מהו הסכם שותפות עסקית?
הסכם שותפות עסקית הוא מסמך כתוב המתאר את האחריות, הזכויות והחובות של כל שותף בעסק. ההסכם צריך לכלול גם מידע על אופן חלוקת הרווחים וההפסדים בין השותפים. מסמך זה יכול לסייע בהגנה על זכויותיו של כל שותף וכן ליצור ציפיות ברורות לעתיד השותפות.
כיצד לכתוב הסכם שותפות עסקית
כתיבת הסכם שותפות עסקית יכולה להיראות מאיימת, אבל היא לא חייבת להיות. הנה כמה צעדים שאתה יכול לנקוט כדי לוודא שאתה עושה את זה נכון:
- הגדר תפקידים – הגדר לכל שותף במיזם את תפקידיו האישיים בחברה. זה יעזור להבטיח שכולם יודעים בדיוק מי אחראי לאילו משימות.
- הגדר חלוקת רווח והפסד – חשוב להגדיר בבירור כיצד רווחים והפסדים יחולקו בין השותפים במקרה של שינויים פיננסיים בתוך החברה. זה צריך לכלול אחוזים או סכומים ספציפיים עבור כל שותף בהתבסס על תרומותיו האישיות למיזם.
- רישום זכויות וחובות- הקפד לשרטט בבירור את הזכויות והחובות של כל שותף בחברה, כולל מי מקבלי ההחלטות לגבי השקעות, גיוס/פיטורי עובדים וכו’. זה יעזור למנוע בלבול או אי הבנה בין השותפים בהמשך הדרך.
- קבע נהלים ליישוב סכסוכים – הדבר האחרון שאתה רוצה הוא שמחלוקות בין שותפים יהפכו סוערות או אפילו הרסניות למערכת היחסים העסקית שלך. לכן, קבע נהלים ליישוב סכסוכים מבעוד מועד על מנת למנוע מהם להסלים רחוק מדי מחוץ לשליטה אם הם אכן יתעוררו בעתיד. זה יכול לכלול גישור או בוררות כמו גם צורות אחרות של טכניקות ליישוב סכסוכים כגון משא ומתן או דיונים בחיפוש אחר פשרה זה עם זה לפני נקיטת צעדים משפטיים במידת הצורך.
לסיכום, הקדשת זמן לכתיבת הסכם שותפות עסקי רשמי חיונית להגנה על כל הצדדים המעורבים בכל מיזם ביחד – בין אם הם בני משפחה, חברים או זרים כאחד. על ידי ביצוע, בין היתר, של השלבים המפורטים לעיל בעת עריכת הסכם משלך, אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהאינטרסים של כל הצדדים נלקחים בחשבון בהיבטי הבסיס של המיזם המשותף שלהם יחד. עם הכנה וטיפול נאותים שהושקעו בכתיבת המסמך החשוב הזה, אתה יכול להיות רגוע יותר, בידיעה שיש תיאום ציפיות והגדרה ברורה של נושאים קריטיים לכל המעורבים. בהצלחה.