כבעל עסק מצליח, זה יכול להיות מפתה לקחת שותף עסקי. אחרי הכל, שותף יכול לעזור לך לקחת את העסק שלך לשלב הבא. עם זאת, לפני שנכנסים לכל סוג של שותפות עסקית, חשוב לשקול את המלכודות הפוטנציאליות ולהגן על עצמך מפני סיכונים פוטנציאליים. היום נראה כיצד צחי, קבלן בניין מצליח, למד בדרך הקשה על חשיבות ההגנה על עצמו בשותפות עסקית.
אל צחי פנה איציק, איש מכירות שהציע לו שיתוף פעולה על מנת להעלות את העסקים שלהם לשלב הבא. איציק ינהל את השיווק והמכירות, בזמן שצחי יעבוד על הביצוע – ביחד הם יכלו להביא יותר עבודה ולחלק ביניהם רווחים שווה בשווה. למרות שזה נשמע כמו רעיון טוב בהתחלה, צחי לא לקח בחשבון את כל מה שכרוך בזה והוא לא ניסה להגן על עצמו.
לרוע מזלו של צחי, ברגע שהם התחילו לעבוד יחד הדברים לא היו ורודים כפי שהוא ציפה. איציק החל לקבל החלטות מבלי להתייעץ עם צחי והעמיד את עצמו כאחראי על כל העניינים הכספיים הקשורים לשותפות – מה שהותיר לצחי שליטה מועטה על המתרחש בכספו. בנוסף, איציק לא באמת הביא לקוחות חדשים והפרויקטים שהגיעו היו קשורים אך ורק לצחי, כך שהרווחים, לא רק שלא צמחו ונותרו במצבם הקודם, אלא אפילו התחלקו כעת בין שני אנשים.
כאשר נכנסים לשיתוף פעולה, בדקו אם זה באמת כך או שזו שותפות. בכל מקרה, חיוני ששני הצדדים יחתמו על הסכם המכסה את כל ההיבטים של מערכת היחסים ביניהם, לרבות תפקידים ואחריות, תהליכי קבלת החלטות, הסדרי חלוקת רווחים ובעלות על נכסים או קניין רוחני שהופק במהלך הזמן שלהם יחד. זה יבטיח שלכל אדם מעורב ברור לגבי זכויותיו וחובותיו במסגרת ההסדר כך שאף אחד מהצדדים לא יוכל לנצל את האחר או לקבל החלטות חד-צדדיות שעלולות להיות להן השפעה שלילית.