אם אתם בעסק עם שותף עסקי, חשוב שתהיה לכם הבנה ברורה כיצד הרווחים יתחלקו ביניכם. אחרי הכל, חילוקי דעות לגבי כסף הם אחד הגורמים השכיחים ביותר לפירוק של שותפויות עסקיות. בפוסט זה בבלוג, אשתף אתכם בכמה טיפים לחלוקת רווחים עסקיים בצורה נכונה, כך שאתם והשותף שלכם תוכלו להימנע מעימותים ולהתמקד בהגדלת העסק המשותף.
ישנן כמה גישות שונות שאתם יכול לבחור בכל הקשור לחלוקת רווחים עסקיים בשותפות שלכם. הגישה המתאימה לכל שותפות תהיה תלויה במצב הספציפי שלכם וביחסים עם השותף העסקי שלכם. להלן שלוש שיטות נפוצות לחלוקת רווחים בשותפות עסקית:
- חלוקה שווה: כפי שהשם מרמז, גישה זו כוללת חלוקת רווחים שווה בשווה בין שותפים. זוהי אופציה טובה אם אתם מרגישים שאתם מושקעים באותה מידה בעסק ותורמים במידה שווה להצלחתו.
- לפי אחוזים: בגישה זו, הרווחים מחולקים לפי אחוזי הבעלות של כל שותף בעסק. לדוגמה, אם שותף א’ מחזיק ב-60% מהעסק ושותף ב’ מחזיק ב-40%, אזי שותף א’ יקבל 60% מהרווחים ואילו שותף ב’ יקבל 40%. שיטה זו משמשת לעתים קרובות כאשר שותף אחד השקיע יותר כסף בעסק מהשני.
- חלוקת בונוסים ושכר: במסגרת הסדר זה מקבלים השותפים שכר עבור עבודתם, בנוסף לחלק מהרווחים. השכר יכול להיות סכום קבוע או שניתן לחשב אותו על סמך אחוז מכירות או מדד מוסכם אחר. גישה זו משמשת, לדוגמא, כאשר שותף אחד אחראי על ניהול התפעול השוטף של העסק בעוד שהשני מעורב יותר בקבלת החלטות אסטרטגית או בתפקיד אחר.
למעשה, אין תשובה חד-משמעית בכל הנוגע לחלוקת רווחים עסקיים בין שותפים עסקיים. הגישה המתאימה לכם תהיה תלויה במצב הספציפי שלכם וביחסים עם השותף העסקי שלכם. עם זאת, על ידי הקדשת זמן לבחינה מעמיקה כיצד יחולקו הרווחים, עוד לפני שהכסף מגיע, תוכלו למנוע עימותים בהמשך הדרך ולהתמקד בהגדלת העסקים שלכם יחד.